Naslovnica Događaji 14. Kongres HDMSARIST-a

14. Kongres HDMSARIST-a

01.07.2021.

U Šibeniku je od 24.-27. lipnja održan 14.  Kongres HDMSARIST-a na kojem su aktivno, radom Organizacija OHBP-a u pandemiji koronavirusa, sudjelovale medicinske sestre I tehničari OHBP-a.

Prikazali smo način na koji funkcioniramo više od godinu dana, a koji je jedinstven u Hrvatskoj. U OHBP-u Opće bolnice Varaždin osim hitnih pacijenata, tijekom pandemije koronavirusa zbrinjavaju se pacijenti koji zahtijevaju intenzivno liječenje do nalaza testa na koronavirus, u trajanju od minimalno 2 sata, a u nekim slučajevima i dulje od 24 sata.  Zbrinjavanje intenzivnog pacijenta zahtijeva dodatna znanja i vještine medicinskih sestara, ne samo kod reanimacije, stavljanja pacijenta na neinvazivnu mehaničku ventilaciju ili asistiranju kod intubacije, već i u praćenju takvih bolesnika i zdravstvenoj njezi.

Rad je vrlo dobro prihvaćen od kolegica I kolega iz cijele Hrvatske koji su nam pružili podršku u našim naporima da sveobuhvatno i na najbolji način zbrinemo intenzivne pacijente, a istovremeno da svaki pacijent koji dolazi u OHBP ima najbolju moguću skrb.

 

                                                                                              Nevenka Ivek