Naslovnica Događaji Dan sestrinstva 2024. god.

Dan sestrinstva 2024. god.

15.05.2024.

Opća bolnica Varaždin je organizirala različite aktivnosti unutar ustanove i van nje kako bi na poseban način obilježili Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. svibnja.

Tim je povodom u srijedu, 8. svibnja, održana prigodna svečanost i umjetnička izložba djelatnika bolnice.

Prisutne je pozdravio ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak, koji je istaknuo kako medicinske sestre i tehničari za zdravstveni sustav čine nemjerljivo mnogo.

– Ono što činimo svi zajedno na dobrobit pacijenata, na poboljšanje uvjeta i kvalitete života svih naših sumještana, možemo zahvaliti cijeloj jednoj organizacijskoj strukturi koju svi zajedno gradimo – poručio je ravnatelj Poljak te svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitao njihov dan.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski i glavna sestra bolnice tim je povodom rekla kako se Danom medicinskih sestara i tehničara obilježava njihova cjelokupna uloga koju imaju u zdravstvenom sustavu ujedno naglasivši zajedništvo koje medicinske sestre čini jednom velikom sestrinskom obitelji.

– Važno je napomenuti da se sestrinstvo susreće sa strašno velikim izazovima, a jedan od njih je zasigurno manjak medicinskih sestara. Svakako da to utječe na organizaciju Sestrinske službe i odgovor koji moramo dati na brojne medicinsko-tehničke zahvate i sestrinske intervencije, ali sve s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi – kazala je Gajski.

Ispred Varaždinske županije Dan medicinskih sestara i tehničara čestitala je predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, Spomenka Kiđemet Piskač, koja je pohvalila izložbu.

– Netko je rekao da velika umjetnička djela ne može napraviti maleni čovjek. Ova sva djela su velika upravo zbog toga jer su ih napravili veliki ljudi, a to su naše medicinske sestre i tehničari koji se požrtvovno 24 sata dnevno brinu o našim pacijentima – rekla je Kiđemet Piskač.

Na svečanosti su umjetnicima uručene i zahvalnice, a ispred umjetnika obratila se Tanja Novoselec koja se zahvalila svima koji su sudjelovali u izložbi.

– Bez obzira na njihov posao koji je izuzetno težak i zahtjevan, nikad nas nisu zaboravile i svake godine organiziraju izložbu i zovu nas izlagače – rekla je Novoselec.

Dodajmo da su medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan čestitali i član Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, Alen Leverić, pročelnik službe za interne bolesti Željko Vojnović te pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, Larisa Čmelak.