Naslovnica Događaji KRENULA REALIZACIJA NAJVEĆEG PROJEKTA U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI UKUPNE VRIJEDNOSTI 45 MILIJUNA EURA

KRENULA REALIZACIJA NAJVEĆEG PROJEKTA U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI UKUPNE VRIJEDNOSTI 45 MILIJUNA EURA

29.09.2023.
logo

Najveći projekt u Varaždinskoj županiji „Izgradnja i opremanje zgrade centralnog operacijskog bloka OB Varaždin“ započeo je s provedbom nakon potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sa Općom bolnicom Varaždin dana 28. lipnja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 45.077.468,19 eura, dok bespovratna sredstva u iznosu od čak 43.064.198,02 eura osigurana su iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

Nakon provedenih postupaka javne nabave za gradnju novog objekta, dana 11. srpnja 2027. godine potpisani su ugovori sa odabranim izvođačem radova, ugovor za projektantski nadzor, stručni nadzor, koordinatora zaštite na radu te voditelja projekta infrastrukture.

Novi objekt biti će bruto površine nešto veće od 11.700 m2, a sastojat će se od podruma i prizemlja i četiri etaže te će spojnim hodnicima biti povezan postojećim zgradama. Trenutno je u fazi izrada izvedbenog projekta te pripremne aktivnosti izmještanja instalacija s područja na kojem će se graditi. Rok za izgradnju i opremanje centralnog operacijskog bloka je do kraja 2025. godine.

Provedbom projekta Opća bolnica Varaždin će iz paviljonskog tipa bolnice prijeći u jedinstveno funkcionalno povezane zgrade kao jednu cjelinu čime će se povećati dostupnost i kvaliteta zdravstvene zaštite, optimizirati resursi bolničkog zdravstvenog sustava, osigurati adekvatni uvjeti za rad zdravstvenog osoblja te spojnim hodnicima povećati sigurnost pacijenata kod premještanja s odjela na odjel. Izgradnjom novog objekta  OB Varaždin dobiva moderan centralni operacijski blok sa svim potrebnim pratećim sadržajima i suvremenom medicinskom opremom što će doprinijeti unapređenju kvalitete zdravstvene zaštite u RH te omogućiti praćenje svih zahtjeva suvremene medicine.