Naslovnica Događaji Međunarodni dan primalja

Međunarodni dan primalja

09.05.2023.

Dana 05.05. svake godine obilježava se Međunarodni dan primalja. Ove godine Međunarodni dan primalja obilježen je pod sloganom "Ponovo zajedno, od znanosti do stvarnosti".

Dana 05.05. svake godine obilježava se Međunarodni dan primalja. Ove godine Međunarodni dan primalja obilježen je pod sloganom "Ponovo zajedno, od znanosti do stvarnosti".

Primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju povodom Međunarodnog dana primalja  organizirale su Dan otvorenih vrata za sve buduće roditelje u Općoj bolnici Varaždin.

Program je započeo prigodnim predavanjima na temu "Porođajna doba" i "Puerperij" a nakon toga organiziran je posjet rodilištu po grupama, u pratnji primalja. 

To je  bila prilika da buduće rodilje upoznaju primalje prije porođaja, da imaju mogućnost postaviti pitanja, tražiti savjete i informacije, da upoznaju prostore u kojima će roditi svoje dijete, što zasigurno doprinosi boljoj pripremi za porođaj i ugodnijem porođaju.

Primaljama je prigodnu čestitku za njihov dan uputio zamjenik ravnatelja dr. Marko Hlebar i glavna sestra bolnice Željka Gajski.