Naslovnica Događaji Međunarodni dan primalja

Međunarodni dan primalja

13.05.2024.

Svake godine primalje u cijelom svijetu obilježavaju 5. svibnja kao Međunarodni dan primalja. Prilika je to za podsjećanje na važnu ulogu primalja u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi. Ove godine Međunarodni dan primalja obilježen je pod sloganom "Primalje i žene: partneri u borbi protiv klimatskih promjena".

Primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju povodom tog dana organizirale su Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane na temu trudnoće, porođaja i babinja u Općoj bolnici Varaždin.

Sada već tradicionalno budući roditelji imali su tako priliku čuti nešto više o navedenoj tematici u prigodnim predavanjima na temu "Priprema za porođaj" i " Puerperij". Nakon predavanja svi zainteresirani imali su priliku u pratnji  primalja upoznati prostore rodilišta, postaviti pitanja, tražiti savjete, što pridonosi boljoj pripremljenosti za porođaj i ugodnijem porodu.

Primaljama je prigodnu čestitku uputio ravnatelj Opće bolnice Varaždin Doc.dr.sc. Damir Poljak, zamjenica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor, dr. med Larisa Čmelak i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski, mag.med.techn.