Naslovnica Događaji Mliječna staza 2022.

Mliječna staza 2022.

28.09.2022.

Šesti put za redom UNICEF je  organizirao humanitarnu utrku Mliječna staza kojom je od 09. do 18. rujna...

Šesti put za redom UNICEF je organizirao humanitarnu utrku Mliječna staza kojom je od 09. do 18. rujna uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo, na tisućama staza okupio sudionike iz svih krajeva Hrvatske oko zajedničkog cilja – podrške mentalnom zdravlju djece i mladih u školama.

Više od 6600 sudionika, među kojima su djeca, mladi, škole, udruge, poznate osobe, simbolično su prikupljali zelene vrpce u znak podrške, a UNICEF je kroz kotizacije, donacije građana prikupio 1.1 milijun kuna. Prikupljena sredstva UNICEF će uložiti u podršku programu PoMoZi Da koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, odnosno u osposobljavanje i unaprjeđenje vještina više od 400 odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske, što će pozitivno direktno utjecati na više od 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Podršku ovoj hvale vrijednoj inicijativi dali su i djelatnici Opće bolnice Varaždin.  Skupljajući kilometre podržali su UNICEF-ovu Mliječnu stazu. UNICEF-ova Mliječna staza ima višestruki učinak na društvo, na zajednicu koju činimo svi mi. Utrka nas potiče na bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću, a ove godine nas je okupila oko važne teme - mentalnog zdravlja djece i mladih. Svaki cilj u životu je moguće dostići, ako pomognemo drugima da ostvare svoje želje.

Ove se godine Mliječna staza održava po šesti put zaredom, a u razdoblju od 2017. do 2021. godine postala je važna platforma za podizanje svijesti i prikupljanje resursa za ključna ulaganja u dobrobit djece kroz UNICEF-ove programe u Hrvatskoj. Uz podršku više od 20 tisuća sudionika, u prvih pet godina utrkom Mliječna staza prikupljeno je 4,5 milijuna kuna. Tim je sredstvima UNICEF podržao otvaranje nacionalne banke humanog mlijeka, osigurao financijsku potporu udomiteljskim obiteljima s najmlađom djecom, svim rodilištima u Hrvatskoj osigurao opremu te podržao uspostavljanje usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji.