Naslovnica Događaji Multidisciplinarni pristup prevenciji i skrbi za djecu rane i predškolske dobi

Multidisciplinarni pristup prevenciji i skrbi za djecu rane i predškolske dobi

04.06.2024.

Opća bolnica Varaždin suorganizator kongresa „Multidisciplinarni pristup prevenciji i skrbi za djecu rane i predškolske dobi“

U hotelu Trakošćan, od 16. do 18. svibnja 2024. godine, održan je međunarodni kongres pod nazivom “Multidisciplinarni pristup prevenciji i skrbi za djecu rane i predškolske dobi”. Glavni organizator ovog značajnog događaja bio je Dom zdravlja Varaždinske županije, uz suorganizaciju Opće bolnice Varaždin, Sveučilišta Sjever te Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID.

Među suradnicima i partnerima u organizaciji kongresa bili su Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije te Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Na kongresu su se okupili brojni stručnjaci, uključujući liječnike različitih specijalnosti, medicinske sestre, odgojitelje, psihologe, pedagoge, edukacijske rehabilitatore i logopede iz Hrvatske i inozemstva. Djelatnici Opće bolnice Varaždin bili su aktivni sudionici te su svojim stručnim predavanjima doprinijeli kvaliteti sadržaja kongresa.

Sudionici kongresa prezentirali su najnovije znanstvene i stručne dosege u ranom prepoznavanju razvojnih i okolinskih rizika te prevenciji nepovoljnih razvojnih i zdravstvenih teškoća i bolesti koje mogu imati dugotrajne posljedice.

Ovaj događaj, održan pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva, Varaždinske županije, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te općine Bednja, istaknuo je važnost multidisciplinarnog pristupa u skrbi za najmlađe članove našeg društva.