Naslovnica Događaji Obilježen Dan mimoza

Obilježen Dan mimoza

30.01.2020.

Dan mimoza kojim se obilježava Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, obilježen je u subotu 18. siječnja 2020 godine na varaždinskom Franjevačkom trgu...

Dan mimoza kojim se obilježava Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, obilježen je u subotu 18. siječnja 2020 godine na varaždinskom Franjevačkom trgu od 10 do 12 sati u organizaciji Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin, uz podršku mentora, učenika i učenica medicinskih škola u Varaždinu i Maruševcu te djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je podizanje svijesti javnosti, a posebice žena o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenju protiv HPV-a te brizi za vlastito intimno zdravlje. U sklopu programa dijelili su se promotivni leci sa graničicama mimoza. Mimoze su prvi zimski cvijet, simboliziraju krhkost ali i snagu pa se povezuju sa snagom ženskog zdravlja koje se želi podići na što veću razinu.

Brojni građani i uglednici Varaždniske županije podržali su ovu akciju. Građani su mogli dobiti odgovore i savjete zdravstvenih djelatnika o prevenciji i simptomima vezanim uz problematiku intimnog zdravlja.