Naslovnica Događaji Osnove prevencije i kontrole infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u zdravstvenoj njezi

Osnove prevencije i kontrole infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u zdravstvenoj njezi

19.03.2024.

Društvo za prevenciju i kontrolu infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi HUMS-a u suorganizaciji sa Hrvatskom komorom medicinskih sestara, Sveučilištem Sjever Varaždin, Referentnim centrom za bolničke infekcije Ministarstva zdravstva i Općom bolnicom Varaždin organiziralo je drugi tečaj 1. Kategorije i prvi međunarodni tečaj „Osnove prevencije i kontrole infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u zdravstvenoj njezi“ na Sveučilištu Sjever, Sveučilišni centar Varaždin, 29. veljače i 1. ožujka 2024 . godine.

 Na skupu je nazočio velik broj polaznika, među njima su bile  medicinske sestre i tehničari iz Opće bolnice Varaždin. Medicinska sestra za kontrolu bolničkih infekcija  Ksenija Strelec univ.mag.med.techn. je aktivno sudjelovala u radu stručnog odbora društva i kao predavač na temu  „Prvencija infekcija krvlju prenošenih mikroorganizama“. Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski mag,med.techn. bila je član organizacijskog odbora, a Ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Damir Poljak, mag.soc.geront. član počasnog odbora.

Tečaj je bio namijenjen studentima sestrinstva i svim medicinskim sestrama i tehničarima, koji žele svoja dosadašnja znanja, praksu i iskustva iz prevencije i kontrole infekcija povezanih sa zdravstvenom skrb dopuniti i unaprijediti na osnovi  novih spoznaja utemeljenih na dokazima kroz predavanja i radionice. Sudionici su  razmijenili iskustva, stekli nova znanja  o prevenciji i kontroli infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u zdravstvenoj njezi što će u njihovom radu temeljenom na kompetencijama sestrinske profesije imati utjecati na smanjenje infekcija i njihovih posljedica.