Naslovnica Događaji Podružnica HUMS-a OB Varaždin u Ljubljani

Podružnica HUMS-a OB Varaždin u Ljubljani

20.12.2018.

Dana 14.12.2018. medicinske sestre podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara Opće bolnice Varaždin...

Sestre podružnica HUMS-a Opće  bolnice Varaždin u Ljubljani

Dana 14.12.2018. medicinske sestre podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara Opće bolnice Varaždin posjetile su kolegice Univerzitetnog kliničnog centra Ljubljana. Trošak putovanja za 50 kolegica u cijelosti je snosila podružnica Hums-a.

U Kliničkom bolničkom centru Ljubljana dočekale su nas glavna sestra Univerzitetnog kliničkog centra Ljubljane magistra Zdenka Mrak, glavna sestra Očne klinike  dipl.med.techn. Tatjana Nendl te predsjednica medicinskih sestara i primalja Đurđa Sima. Glavna sestra klinike upoznala nas je s organizacijom rada UKC-a i procesom zdravstvene njege. Nakon zajedničkog fotografiranja podijelile smo se u grupe kako bismo razgledale odjele: Hitni kirurški prijam, Hitni internistički prijam, Odjel intenzivne njege, Očnu kliniku i Operacione sale.  Rad s bolesnicima i zdravstvena njega bitno se ne razlikuje samo je organizacija rada,  radno vrijeme, broj osoblja prilagođena potrebama pacijenata i procesu rada . Na klinici  je uređeno sistematizacijom priznavanje visoke stručne spreme pojedinih radnih mjesta tj. vrednovanje stupnja obrazovanja što se kod nas želi postići. Nakon boravka u bolnici  uz pratnju vodiča  razgledale smo Stari grad i uži centar Ljubljane i posjetile izložbu u Narodnom muzeju Slovenije.  Ulaznica za razgledavanje muzeja je bila poklon od kolegica  na čemu smo im se zahvalile i za uspomenu darovale lepoglavsku čipku  po čemu smo prepoznatljivi.

Na odlasku smo ih pozvali u posjet u našu bolnicu, razmijenili adrese  za buduću suradnju i vratili se vrlo zadovoljni u Varaždin.

 

Predsjednica podružnice Hums-a OB Varaždin:

Snježana Šobak, magistra sestrinstva