Naslovnica Događaji Tečaj III kategorije "Agresivnost i fizičko ograničavanje bolesnika"

Tečaj III kategorije "Agresivnost i fizičko ograničavanje bolesnika"

03.12.2018.

Održan Tečaj III kategorije " Agresivnost i fizičko ograničavanje bolesnika" 30.11.2018. u predavaonici Opće bolnice Varaždin, održana je edukacija za medicinske sestre/tehničare...

Održan Tečaj III kategorije " Agresivnost i fizičko ograničavanje bolesnika" 30.11.2018. u predavaonici Opće bolnice Varaždin, održana je edukacija za medicinske sestre/tehničare, u suradnji sa Klinikom za psihijatriju KBC Zagreb, od strane njihovih zaposlenika i stručnjaka na svom području, prvostupnica i magistara sestrinstva, psihologa i psihijatra, a pod nazivomTečaj III kategorije" Agresivnost i fizičko ograničavanje bolesnika".
Na početku tečaja prisutne su pozdravili Pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor, Dubravka Dobec-Gorenak, dr.med., Pomoćnicaravnatelja za sestrinstvo, Anica Sekovanić, mag.med.techn. i Glavna sestra Klinike za psihijatriju, KBC-a Zagreb, Jadranka Butorac, bacc.med.techn.
Predavanje je obuhvatilo brojna područja: od  komunikacije s agresivnim pacijentom i de-eskalacijskih tehnika, područja iz Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, Pravilnika o vrstama i načinu primjene mjera prisile prema  osobi s težim duševnim smetnjama,  mjera prisile (ograničavanja i odvajanja) kod djece i  kod odraslih, kod pacijenata na psihijatrijskim, odnosno, ostalim odjelima te preporukama kako da se zaposlenici nose s takvim stresom, a da se spriječi sindrom sagorijevanja na poslu. Predavači su u interaktivnom radu s polaznicima, uz prezentaciju teorije podijelili  i svoje dugogodišnje iskustvo i savjete u radu s psihijatrijskim pacijentima.

Unatoč trajanju tečaja od 9-14:30 sati, interes polaznika za prezentiranim temama nije padao.Tečaj je uspješno završilo  pedesetak  medicinske sestre/tehničare provjerom znanja te evaluacijom predavanja.

Sestra za kvalitetu:
Snježana Puzak, dipl.med.techn.