Naslovnica Događaji Vježba "Zajedno 2024"

Vježba "Zajedno 2024"

05.06.2024.

Opća bolnica Varaždin sudjelovala u vježbi na Kapucinskom Trgu povodom Međunarodnog dana sestrinstva

10. svibnja 2024. godine na Kapucinskom trgu u Varaždinu održana je velika pokazna vježba povodom Međunarodnog dana sestrinstva. Vježbu pod nazivom "Zajedno 2024" organiziralo je Sveučilište Sjever uz Policijsku upravu Varaždinsku te brojne partnere – Opću bolnicu Varaždin, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te sanitetskog tima Ministarstva obrane RH.   Cilj ove vježbe bio je prikazati koordinaciju i učinkovitost svih žurnih službi u slučaju izvanrednih događaja poput terorističkog napada.

Tijekom događanja, djelatnici bolnice dijelili su informativne letke i pružali detaljne informacije o radu i mogućnostima zapošljavanja u Općoj bolnici Varaždin. Ovaj korak bio je usmjeren na promociju zdravstvenih zanimanja, posebice sestrinstva te poticanje mladih na razmatranje karijere u zdravstvenom sektoru.

Vježba "Zajedno 2024" još je jednom istaknula važnost kontinuiranog usavršavanja i zajedničkog rada svih operativnih službi kako bi se osigurala sigurnost i zaštita građana u izvanrednim situacijama. Opća bolnica Varaždin, kao ključni sudionik ove vježbe, dokazala je svoju posvećenost ne samo pružanju zdravstvene skrbi, već i sudjelovanju u aktivnostima koje unapređuju sigurnost i dobrobit zajednice.