“Energetska obnova skupa zgrada Opće bolnice Varaždin“ je projekt energetske obnove sedam bolničkih zgrada, vrijedan 83,5 milijuna kuna. Projekt je financiran iz dva izvora pa je tako Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz Program energetske obnove zgrada javnog sektora sudjelovao s iznosom od 24 milijuna kuna, dok će se ostatak financirati putem uštede kroz 14 godina.

Projektom je bilo obuhvaćeno sedam zgrada – interne, kirurgije, neurologije, logopedije, ljekarne odnosno laboratorija, kuhinje i praone.

Na godišnjoj razini očekuju se uštede na energentima u minimalnom iznosu od 4 milijuna i 250 tisuća kuna, kojima će se financirati projekt.

Svih sedam objekata sada ima toplinski izolirane fasade, novu stolariju, a za grijanje se koriste obnovljivi izvori energije. U zgradama kirurgije i interne postavljene su nove kotlovnice te ugrađene dizalice topline. Na zgradi kuhinje postavljeni su i solarni paneli. Novi sustav za grijanje u zgradi interne je, uz postojeći cjevovod, predviđen za grijanje još pet objekata.

ČLANCI O PROJEKTU  GALERIJA

ČLANCI O PROJEKTU IZ DRUGIH MEDIJA