Naslovnica EU Fondovi Članci-EU-Nm Održan treći sastanak projektnog tima projekta „Izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III sa servisnom internom prometnicom i opremanje

Održan treći sastanak projektnog tima projekta „Izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III sa servisnom internom prometnicom i opremanje

14.12.2017.

U utorak 28.11.2017. održan je u prostorima OB Varaždin, Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof treći sastanak projektnog tima projekta...

U utorak 28.11.2017. održan je u prostorima OB Varaždin, Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof treći sastanak projektnog tima projekta „Izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III sa servisnom internom prometnicom i opremanje Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof“. Ukupna vrijednost projekta je 51.555.381,06 HRK, od čega su prihvatljivi troškovi, ujedno i bespovratna sredstva, utvrđeni na 51.545.743,56 HRK i financiraju se kroz OPKK, sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na sastanku je konstatirano da građevinski radovi napreduju s minimalnim odstupanjem od zacrtanog vremenskog plana, iako se, zbog godišnjeg doba u kojem se isti izvode, očekuje određeno kašnjenje u njihovom završetku.

Obilaskom gradilišta utvrđeno je da je na spojnom objektu u toku izrada armirano betonske konstrukcije drugog kata spojnog objekta, izvode se radovi na svim vrstama instalacija i gips- kartonski radovi, kao i radovi na obnovi pročelja Odjela II i Odjela III – zamjena prozora i polaganje mineralne vune. Na bazenu se radi na armirano-betonskoj konstrukciji s pratećom instalacijom bazenske tehnike. Izveden je hidrantski vod sa svim priključcima na objekt. Građevinski dio radova na trafostanici je završen i položen je elektroenergetski kabel od trafostanice do objekta. Obavljaju se pripremni radovi za projekt vodovoda i odvodnje te projekt strojarstva.

Od ostalih projektnih aktivnosti, započeta je provedba aktivnosti istraživanja i procjene potreba zaposlenika Službe za edukacijom u području jednakih mogućnosti i nediskriminacije na radnom mjestu, na temelju čega će se osmisliti edukacijski moduli za zaposlenike Službe i provesti edukacije u vremenu trajanja projekta, sve kako bi se podigli ljudski kapaciteti za pružanje kvalitetne bolničke palijativne skrbi i svijest o jednakim mogućnostima i nediskriminaciji na radnom mjestu. Također je u pripremi postupak javne nabave za nabavku medicinske opreme za opremanje spojnog objekta i čitave Službe, a u postupku nabave je i dizel agregat za potrebe spojnog objekta.

Izgradnjom spojnog objekta stvorit će se prostor za nova 72 kreveta koja će služiti u svrhu palijativne skrbi te će na taj način ukupni broj kreveta u bolnici, što se tiče palijativne skrbi, povećati na 89.