Naslovnica EU Fondovi Članci-EU-Nm Početnom konferencijom EU projekta službeno obilježen početak izgradnje Spojnog objekta u Novom Marofu

Početnom konferencijom EU projekta službeno obilježen početak izgradnje Spojnog objekta u Novom Marofu

20.10.2017.

Dana 17.10.2017. u 13:00 sati u zgradi dvorca Erdody Službe za produženo liječenje i palijativu Novi Marof Opće bolnice Varaždin održana je početna konferencija projekta...

Dana 17.10.2017. u 13:00 sati u zgradi dvorca Erdody Službe za produženo liječenje i palijativu Novi Marof Opće bolnice Varaždin održana je početna konferencija projekta ''Izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III sa servisnom internom prometnicom i opremanje Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof'', KK.08.1.2.01.0003. Projekt vrijedan 51.555.381,06 kn sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 51.545.743,56 kn, a trajanje mu je u periodu 12.03.2015. – 12.09.2018.godine. Konferenciju su svojim prisustvom uveličali pomoćnik ministra zdravstva, dr. Denis Kovačić, zamjenik župana Varaždinske županije, Robert Vugrin, gradonačelnik grada Novog Marofa, Siniša Jenkač, predstavnice Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i  projekata EU (SAFU), rukovoditelj Područne službe HZZO-a Varaždin, Marko Nemet, predstavnik izvođača radova, Dragutin Kamenski, volonteri udruge za palijativnu pomoć Srce Novi Marof, direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić, voditelj projekta (gradnje) Željko Štromar, predstavnici brojnih medija te zaposlenici Opće bolnice Varaždin.

Prisutnima se na početku konferencije u ime domaćina obratio pročelnik Službe za produženo liječenje i palijativu dr. Tihomir Pintarec. Pročelnik je izrazio zadovoljstvo početkom realizacije samog projekta i zahvalio se svim članovima projektnog tima na dosadašnjem radu te na svim budućim naporima koje će biti potrebno uložiti kako bi se ovaj kompleksan višegodišnji projekt uspješno završio.

Pomoćnik ministra zdravstva, dr. Denis Kovačić, u svojem obraćanju istaknuo je važnost korištenja sredstava iz fondova Europske unije i naveo Opću bolnicu Varaždin kao uspješan primjer u Republici Hrvatskoj. Također je istaknuo važnost započetog projekta za Službu Novi Marof i u kontekstu Nacionalnog programa razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj 2017.-2020. Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin naglasio je uspješnost subjekata s područja Varaždinske županije u privlačenju sredstava iz EU fondova te istaknuo i ostale projekte Opće bolnice Varaždin koji su u realizaciji ili visokom stupnju pripremljenosti za prijavu na odgovarajuće natječaje.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin, dr. Nenad Kudelić, prezentirao je sve faze i aktivnosti projekta od njegovog početka pa sve do 12.09.2018., kada službeno završava njegova provedba. Izlaganje dr. Kudelića bilo je popraćeno prezentacijom na kojoj su se mogli vidjeti podaci o samom projektu, poput općih i specifičnih ciljeva, ukupne vrijednosti projekta i iznosa bespovratnih sredstava.