Datum objave: 15. 09. 2022.

 

SUDJELOVANJE U ISAC 2022 KONFERENCIJI

Predstavnice Opće bolnice Varaždin su sudjelovale na ISAC 2022 konferenciji održanoj u Ateni 05.09.-07.09.2022. godine.

Gledajući unatrag bio je to dan pun umrežavanja, učenja, nadahnuća i dijeljenja informacija  s puno energije. Atmosfera u prostoriji je dosegla udaljena radna mjesta mnogih, a izvanmrežne sesije omogućile su mnogo rukovanja i planiranje naknadnih kontakata. Došlo je do međusobnog učenja između ISAC-ova, a tijekom mrežnog ručka omogućena su daljnja detaljna upoznavanja.

Počevši s uvodnim bilješkama o stanju ISAC-ova, dva voditelja jedinica prepoznala su važnost ove mreže ISAC-ova i potaknula nas sve da održimo zamah i rastemo u zrelosti tijekom vremena. Stvaranje povjerenja iziskuje vrijeme i predanost, ali će se pokazati kao ključni sastojak umrežavanja.

U drugoj sesiji dana održano je umrežavanje. Slušanje razgovora sudionika o raznim temama, od načina rada do slanja TLP-Amber informacija, potvrdilo je da je ovaj dio konferencije doveo do vrijednih kontakata za sudionike.

Treći dio, panel stručnjaka o budućnosti ISAC-ova, raspravljao je o mogućem obliku i obliku koji mreža ISAC-ova kao i pojedinačni ISAC-ovi mogu poprimiti. Sa sudionicima panela iz Japana i delegatima različitih ISAC inicijativa diljem Europe, sesija je potaknula mnogo dogovora o daljnjem sazrijevanju ISAC-ova u Europi i stavljanju CISO-a u sobu za sastanke.

Konferenciju je zatvorio konzorcij EU ISACs simboličnom predajom štafetne palice: voditelj projekta Roeland de Koning je predao Paraskevi Kassen, koordinatorici projekta iz ENISA-e.

ENISA je organizirala živahnu društvenu večeru kako bi se razmijenile završne misli ove konferencije i postavili dobri temelji za povjerenje za buduću suradnju.

ENISA s Europskom komisijom podržava unakrsni razvoj ISAC-a.

 

The contents of this publication are the sole responsibility of General hospital Varaždin and do not necessarily reflect the opinion of the European Union