Naslovnica Organizacijska struktura Znanstvena jedinica

Znanstvena jedinica

Karta bolničkog kruga

KOORDINATOR RADA ZNANSTVENE JEDINICE

doc. dr. sc. Alen Pajtak

dr.med. spec. abdominalne kirurgije

POVIJEST ZNANSTVENE DJELATNOSTI

Djelatnost za znanstveno-istraživački rad Opće bolnice Varaždin (točnije, Medicinskog centra Varaždin kao pravnog prethodnika Opće bolnice Varaždin) osnovana je odlukom Radničkog savjeta OOUR-a Opća bolnica 28. svibnja 1985. godine.  Prvi voditelj Djelatnosti za znanstveno-istraživački rad bio je prim.dr.sc. Predrag Grims, potom prof.dr.sc.prim. Vladimir Kotorac te prim. mr.sc. Ivan Kolar. Predsjednik Znanstvenog vijeća Djelatnosti za znanstveno-istraživački rad bio je prim. dr.sc. Miroslav Pospiš.

 

BOLNIČKA KNJIŽNICA

Bolnička knjižnica djeluje od 1964. godine kao potpora znanstveno-istraživačkom i stručnom radu djelatnika bolnice. Voditeljica Knjižnice je CroRIS (Informacijski sustav znanosti RH) koordinator ustanove, urednik bibliografije radova djelatnika Opće bolnice Varaždin na platformi CROSBI, a zadužena je i za ažuriranje podataka u Upisniku znanstvenika. 

Više o uslugama knjižnice:

KNJIŽNICA

 

ACTA MEDICORUM

Časopis ACTA MEDICORUM, koji je od 1975. godine izlazio kao glasilo liječnika Sjeverozapadne Hrvatske, osnivanjem Djelatnosti za znanstveno-istraživački rad postao je časopis Djelatnosti za znanstveno-istraživački rad Opće bolnice Varaždin.  Glavni i odgovorni urednici časopisa bili su: Vladimir Cvetnić, Predrag Grims, Miroslav Pospiš, Ivan Pavliček i Ivan Kolar. Časopis je izlazio u obliku dvobroja do 2006. godine, zaključno s 32 godištem. U časopisu je objavljeno preko 700 radova, a u pisanju je sudjelovalo više od 1200 autora. 

digitalizirani časopis

 

ETIČKO POVJERENSTVO

Znanstvena istraživanja u Općoj bolnici Varaždin odobrava Etičko povjerenstvo.

ETIČKO POVJERENSTVO