NAZIV PROJEKTA

Projekt cjelovite obnove od potresa zgrade Odjela IV (Dvorišna zgrada) Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Opće bolnice Varaždin FSEU.2022.MZ.046

 

OPIS PROJEKTA

Uslijed potresa koji je nastupio 29.12.2020. godine na zgradi Odjela IV (Dvorišna zgrada) unutar kompleksa Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof nastala su oštećenja zbog kojih je zgradu potrebno hitno sanirati. Naime, uzimajući u obzir starost i dotrajalost zgrade, moguća su nova oštećenja te postoji mogućnost urušavanja dijelova zgrada uslijed eventualnog novog potresa. Stoga projekt obuhvaća izvedbu radova za dovođenje građevine u stanje prije potresa te izvedbu radova na dodatnom ojačanju konstrukcije i prilagodbi suvremenim uvjetima korištenja i sigurnosti.

 

CILJ PROJEKTA

Provesti cjelovitu obnovu od potresa zgrade Odjela IV (Dvorišna zgrada) unutar kompleksa Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof oštećene potresom u prosincu 2020. godine. Cjelovita obnova podrazumijeva izradu projektno-tehničke dokumentacije te infrastrukturne radove, a njome se osiguravaju uvjeti za sigurno obavljanje zdravstvene djelatnosti, pružanje sigurnosti za pacijente i zdravstvene djelatnike, sanira šteta od potresa, poboljšava konstrukcija zgrade uz prilagodbu suvremenim standardima te se zgrada prilagođava suvremenim medicinskim uvjetima korištenja.

REZULTAT  PROJEKTA

Osigurani uvjeti za sigurno obavljanje zdravstvene djelatnosti i pružanje sigurnosti za pacijente i zdravstvene djelatnike kroz sanaciju štete od potresa.

 

VRIJEDNOST PROJEKTA

Ukupna vrijednost projekta:  1.595.026,66 €

 

Bespovratna sredstva u iznosu od 439.661,94 € osigurana su iz Fonda solidarnosti Europske unije, dok će iznos od 1.155.364,72 € biti osiguran  iz Mehanizma za oporavak i otpornost i/ili drugih izvora.

 

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA

  • 28. prosinca  2020. – 01. svibnja 2024.

 

KONTAKT OSOBE ZA VIŠE INFORMACIJA