Datum objave: 26. 02. 2020.

NAZIV PROJEKTA: Zamjena klasičnih rasvjetnih tijela s novom LED rasvjetom i opremanje audio-vizualnom opremom u Velikoj dvorani dvorca Drašković u Klenovniku

MJESTO PROVEDBE: Opća bolnica Varaždin, Služba za plućne bolesti i TBC Klenovnik, Klenovnik1, 42 244 Klenovnik

 

Cilj projekta: Implementirati optimalno tehničko-ekonomsko rješenje kojim će se poboljšati svjetlo-tehnički parametri, omogućiti suvremeni pristup podizanju obrazovnih usluga, ali i doprinjeti očuvanju nematerijalne kulturne baštine dvorca Klenovnik.

 

U prostoru obuhvaćenom projektom koristila su se rasvjetna tijela s fluo cijevima te nije bilo audio vizualnog uređaja potrebnog za obrazovne usluge. Uporaba takvih rasvjetnih tijelaje bila izrazito neučinkovita. Obzirom da Velika dvorana datira početkom 20. stoljeća zamjenom stropnih svjetiljki vraćen je izvorni izgled dvorane.

Realizacijom projekta, odnosno poboljšanjem uvjeta rada stvoren je reprezentativan prostor koji omogućuje organiziranje stručnih edukacija i aktvnosti iz područja zdravstvene zaštite i socijalnih usluga za djelatnike i korisnike, posebno udruge civilnog društva Varaždinske, ali i lokalnih županija. Projekt doprinosi podizanju svijesti lokalne i šire zajednice kroz očuvanje i zadržavanje povijesnog izgleda prostora koji je zaštićeno kulturno dobro RH.

 

ČLANICI IZ MEDIJA:

https://evarazdin.hr/nasim-krajem/prekrasna-glazbena-vecer-u-klenovniku-uz-humanitaran-koncert-382996/

https://evarazdin.hr/nasim-krajem/krece-revitalizacija-velike-dvorane-u-dvorcu-draskovic-u-klenovniku-382987/

https://varazdinski.net.hr/vijesti/drustvo/3648397/koncert-s-humanom-notom-u-dvorcu-klenovnik-prikupljeno-vise-od-6-tisuca-kuna-za-udrugu-kaj-sad/

https://www.varazdinske-vijesti.hr/magazin/bozicnim-balom-u-dvorcu-klenovnik-do-obnove-velike-dvorane-bolnice-36562/

https://vinica.hr/index.php/hr/item/2131-prekrasan-glazbeni-doga%C4%91aj-u-klenovniku

 

SLIKE: